Op zaterdag 2 april zal de Groningse band Törf een optreden geven in De Groninger Kroon. Tijdens het optreden kunt u genieten van Törf’s nieuwe cd: “Dichten”.

Het optreden begint om 20:00 en de entree bedraagt €15,00 per persoon (ter plaatse te voldoen). U kunt een plaats reserveren door het formulier aan de rechterkant van deze pagina in te vullen of via een mailtje naar galerie@degroningerkroon.nl. Als het optreden niet volgeboekt is zullen er nog kaarten aan de deur verkrijgbaar zijn.

 

Törf

Over Törf

Törf is opgericht in 1976. De eerste band die louter Groningse teksten gebruikte omdat de eerste groepsleden van mening waren dat je de eigen taal altijd het beste begrijpt. Tegenwoordig laat Törf een eigen en uniek geluid horen. Het klinkt traditioneel maar ook eigentijds door de bijzondere arrangementen en instrumentatie . En nog steeds 100% Groningse teksten..

Doedelzakken, violen, gitaren, bas, accordeon en een breed scala aan exotische instrumenten worden ingezet. Op deze manier ontstaat er een combinatie van folk, streektaal en wereldmuziek.

Törf heeft begin dit jaar een nieuwe CD uitgebracht: Dichten. Op deze zevende cd van Törf staan negen getoonzette gedichten van Simon van Wattum (1930-1995). Daarnaast staan er drie op de in 1930 te Stadskanaal geboren dichter, journalist en columnist geïnspireerde instrumentale stukken.

Simon van Wattum zou dit jaar 85 jaar zijn geworden, voor Törf was dit een moment om bij hem stil te staan. Belangrijk voor het toonzetten van de gedichten van Van Wattum is het ritme van diens poëzie. Van Wattum had altijd al een hele goede dictie, zijn teksten zingen van zichzelf. Het is niet voor de eerste keer dat Törf zich waagt aan het werk van Simon van Wattum. In het veertig jaar bestaan van de band werden er regelmatig teksten van zijn hand op muziek gezet.

 

Bezetting:

Henk Scholte: zang

Geert Ridderbos: accordeon

Eddy de Jonge: bas en gitaar

Marius Greiner: viool, mandoline, percussie

Flip Rodenburg: doedelzakken, pommer, tin-whistle, duduk, zang

Jos Kwakman: gitaar, doedelzak, percussie

Gerda Kuiper: techniek