Kunst kan je betoveren, verrassen en verbazen.
Kunst laat je op een andere manier naar de werkelijkheid kijken.
Kunst op school kan het begin zijn van een levenslange ontdekkingsreis, want opeens zie je kunst op straat, thuis of in een museum. Daarom is het belangrijk kinderen in aanraking te brengen met kunst.

kunst-in-de-klas  kunst-in-de-klas

De leerlingen van de basisscholen De Delta uit Winschoten en de Mons Sinaï uit Heiligerlee hebben deze prachtige geluksvogels gemaakt in een workshop over ‘waardevol materiaal’.

 

Wilma van Linge stimuleert met haar kunstprojecten de creativiteit en vooral de fantasie van kinderen. Voordat kinderen iets gaan maken, moeten ze immers goed nadenken, experimenteren, verbanden leggen en keuzes maken.

Wat is trouwens fantasie en wat is werkelijkheid ? Hoe kunnen kinderen bestaande materialen en technieken gebruiken om zo eigen ideeën een nieuwe vorm te geven.

leerlingen-kunst-1 leerlingen-kunst-2

Leerlingen van het Dollard College in Winschoten hebben schilderijen gemaakt naar aanleiding van een gedicht van Derk Sibolt Hovinga.

Naast het werken als beeldend kunstenaar heeft Wilma van Linge 20 jaar op verschillende basisscholen les gegeven.
In 2003 is ze gestart met Galerie De Groninger Kroon, daarnaast geeft ze onder andere schilderworkshops, rondleidingen in de galerie en kunstprojecten op scholen.

Wilt u graag meer informatie over kunstprojecten op scholen of een workshop in de galerie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.