29 september 2018 tot en met 1 januari 2019

     

Mensen houden van de stilte. Stilte is heilzaam voor jezelf en voor anderen. In de stilte kom je tot rust en ontstaat er ruimte voor reflectie, voor nieuwe ideeën en aandacht voor elkaar. Helaas is de stilte soms ver te zoeken. We worden omgeven door allerlei drukte en geluiden. Maar er zijn gelukkig plekken waar de stilte nog heerst, zoals in de Reiderwolderpolder. Tijdens de expositie “De kracht van stilte” kunt u schilderijen zien waarop de verstilling is vastgelegd.  En wie naar een schilderij kijkt waarop verstilling is vastgelegd, hoort ook de stilte… Wees welkom!

Rond 17:00 uur zal Fieke Gosselaar het openingswoord spreken, zij zal voordragen uit haar debuutroman “Het land houdt van de stilte”. Deze psychologische roman speelt in en rond Finsterwolde, het geboortedorp van Fieke. “Het land houdt van stilte” is een ode aan het Groningse lege landschap.

Fieke is inmiddels een bekende stem in de Groninger literatuur. Ze debuteerde in 2014 met de verhalenbundel “Tussen de anderen” en ze verzorgt wekelijks een radiocolumn voor RTV Noord.

Ook tijdens deze expositie kunt u meedoen met verschillende workshops. Klik hier voor meer informatie over de workshops.

De volgende kunstenaars zullen exposeren tijdens deze expositie:

 

Klaas Damstra – houtsnedes
Antoinette Elsinga – beelden van seleniet
Willem Friedrich fotografie  
Marten van Holten – acryl
Marjan van Schaik – glas
Geert Schreuder – oliverf & acryl
Heleen van der Tuin – zeefdruk
Jan van Well – aquarel