30 maart tot en met 23 juni 2019

     

Dieren hebben altijd een belangrijke rol in het leven van mensen gespeeld: als voedsel, als hulpkracht of als huisdier. Al in de prehistorie maakten de mensen grotschilderingen van dieren. Ook in de Gouden Eeuw werden dieren geschilderd, denk bijvoorbeeld aan de schilderijen van vee van Paulus Potter. Maar rond 1850 raakte het portretteren voor schilderijen van dieren echt in de mode. Meerdere kunstenaars gingen zich daarop toeleggen. Nog steeds is er veel belangstelling voor schilderijen van dieren. Mensen houden nu eenmaal van dieren. Tijdens de expositie “Boerenbont” zult u een bonte stoet dieren aan u voorbij zien trekken. De deelnemende kunstenaars laten u hun mooiste dierenschilderijen zien.

Remco Ekkers, bekend als dichter voor volwassenen en jongeren, zal met zijn leukste en meest onroerende gedichten uit zijn nieuwste gedichtenbundel “De Secretarisvogel Schrijft” de expositie feestelijk openen. In het rijke poëtische oeuvre van Remco Ekkers zijn dieren nooit ver weg. Hij volgt de sluipgang en vergadering van de reigers, schuifelende pinguïns en de rooftochten van gulzige meeuwen. De gedichten getuigen van zijn liefdevolle observaties van alle leden van het dierenrijk, inclusief hun altijd gespannen relatie met de mensen.

Ook tijdens deze expositie kunt u meedoen met verschillende workshops. Klik hier voor meer informatie over de workshops.

Boerenbont

De volgende kunstenaars zullen exposeren tijdens deze expositie:

 

Marieke Bekke – acryl
Vilma van den Berg – acryl
Rein Halbersma olieverf  
Bouk Helmers – keramiek
Margreet Huisman – keramiek
Jan van der Meij – olieverf
Marja Smits – acryl, brons en keramiek

 

Boerenbont