1 oktober 2016 tot en met 1 januari 2017

02-gertjan-scholte-albers-noordpolder-oogst

Ede Staal, bekend Groninger zanger en liedjesschrijver, zong er zo prachtig over! Hij bezong het Groninger land en de Groningers zoals niemand anders dat kan. Zijn donkere stem, zijn grappige en melancholieke liedjes spreken nog altijd veel mensen aan.

In het begin van de jaren ’80 woonde Ede met zijn gezin in een boerderij in de Reiderwolderpolder. In die periode schreef hij onder andere het nummer Nij Stoatenziel. Dertig jaar geleden, op 22 juli 1986, overleed Ede Staal, 44 jaar jong. Hij heeft veel betekend voor de Groninger cultuur en muziek. In zijn liedjes leeft hij voort.

Op de expositie “ Mien Grunneger Laand” kunt u werk zien van kunstenaars die, net als Ede, inspiratie vonden in het Groninger Land.

Tijdens deze expositie bieden we ook enkele workshops, zoals een workshop Raku Stoken, een workshop panorama schilderen en een glasworkshop. Klik hier voor meer informatie over de workshops.
05-willem-friedrich-dsc05599      01-harm-visser-baltsende-futen

Op zaterdag 1 oktober om 17.00 uur zullen De Oldambt Singers uit Winschoten met een aantal liedjes van Ede Staal de expositie feestelijk openen.

De volgende kunstenaars zullen exposeren tijdens deze expositie:

Froukje Dijkstra – keramiek    
Willem Friedrich – fotografie   
Maike van der Kooij – olieverf   
Gertjan Scholte Albers – olieverf   
Antje Sonnenschein – acryl   
Harm Visser – acryl objecten / schilderijen
Sophia de Vries – metaalobjecten

Uitnodiging Mien Grunneger Laand