Wandelen en fietsen door de polders

Met een wandeling door de polders naar de kwelders kunt u genieten van het weidse polderlandschap van het Oldambt. Langs uitgestrekte akkers loopt u over dijken via de kwelder naar zee. U ziet sporen in het landschap ontstaan door de eeuwenlange strijd tegen het water. U ervaart zijn uitgestrektheid, zijn luchten, zijn boerderijen, het vee en de vogels. Misschien ziet u ook de zeldzame Grauwe Kiekendief, die sinds een aantal jaren vooral in dit gebied weer voorkomt in Nederland. Een uniek stukje natuurbeleving.

Het Oldambt geniet landelijke bekendheid vanwege zijn betekenis voor akkervogels en met name de veldleeuwerik en de gele kwikstaart. Niet alle gewassen zijn aantrekkelijk voor vogels. Dat is een van de redenen waarom boeren steeds vaker meehelpen door in akkerranden gewassen in te zaaien die meer beschutting en voedsel bieden.

Met enige regelmaat organiseren we wandeltochten vanuit de galerie, zoals de koolzaadwandeltocht. Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van deze tochten en andere leuke evenementen.

Tochten vanuit de galerie

Vooral in de wintermaanden en in het voorjaar verblijven en eten vele ganzen op de graanvelden in de Carel Coenraadpolder en de Reiderwolderpolder .

  • Er is een kaartje met routebeschrijving te krijgen in de galerie. De route is 12 km, eventueel kan de route iets ingekort worden.
    Download de route
  • Er is ook een fietsroute van 35 km door de Dollardpolders en een stukje door Duitsland.
    Download de route
  • Voor groepen is het ook mogelijk een gedeelte van de route af te leggen op een kleine boerenwagen met een old-timer trekker ervoor.
  • Ook kan men op de boerenwagen naar bijvoorbeeld de vogelkijkhut bij Nieuw Statenzijl gebracht worden.

IMG_1634 


Een van de vele wandeltochten die u vanuit de galerie kunt maken is de zogenaamde “struintocht”. Deze tocht voert u door de Reiderwolderpolder en de Carel Coenradpolder.

Ton op de Weegh heeft onderstaande impressie gemaakt van deze wandeltocht.