Op deze pagina vindt u een overzicht van de laatste nieuwsitems.

Boer Zegt!

Reis mee langs de keukentafels en ontdek de verschillende kanten van het boerenbestaan in afwisseling met muziek, theater en kunst uit het Oldambt. U reist per wagen, fiets, en bus langs drie keukentafels van boerderijen in het Oldambt en terwijl de boer zijn maaltijd met u deelt vertelt hij zijn verhaal.

Reis mee langs de keukentafels en ontdek de verschillende kanten van het boerenbestaan in afwisseling met muziek, theater en kunst uit het Oldambt.

U reist per wagen, fiets, en bus langs drie keukentafels van boerderijen in het Oldambt en terwijl de boer zijn maaltijd met u deelt vertelt hij zijn verhaal. Tussen tafellaken en servet wordt u op verschillende manieren bijgepraat, middels interview van de boer. Onderweg van  boerderij naar boerderij stopt u een aantal keren en wordt u tussen de akkers verrast met muziek, poëzie en kunsten van bewoners van het Oldambt. U eindigt weer bij de Groninger Kroon, waar Arnold Veeman zijn boerenafkomst bezingt met een fles graanjenever op zijn keukentafel.

  • Aanvang 17.45 uur, vanaf 17.15 uur inloop.
  • Startlocatie: De Groninger Kroon
  • Data: 30 maart, 31 maart, 1 april, 2 april, 6 april, 7 april, 8 april, 9 april.
  • Kaarten zijn online te bestellen via www.buog.nl 


Sproakwotter

Op eerste Paasdag, 16 april, presenteert Sproakwotter hun nieuwste cd in De Groninger Kroon.

Sproakwotter is wereldberoemd in Groningen, mede door de bekende clip “Blief toch bie mie”. Harry van Boven en Martin Blok zingen op 16 april vanaf 17.00 uur hun nieuwste nummers.


Polderwandeltocht

Zondag 7 mei kunt u weer samen met Willem Friedrich een mooie polderwandeltocht maken. Willem vertelt over de geschiedenis van de polder, de dijken en de Dollard, u wordt gehaald en gebracht op een tractor en boerenwagen.

  • Startpunt: galerie De Groninger Kroon
  • Vertrek: 10.30 en 14.30 uur.
  • Lengte: ongeveer 5 kilometer
  • Prijs: 8 euro per persoon, inclusief soep, brood en vervoer met trekker en wagen
  • Datum: zondag 7 mei

Via ons contactformulier kunt u zich opgeven voor de wandeltocht.


Expositie: Van Diverse Pluimage

Marieke-Bekke---Familialalala

Vogels spreken altijd tot de verbeelding. Kunstenaars proberen op hun eigen wijze het wezen van een vogel te vangen. Iedere vogel zingt zoals hij gebekt is en dat geldt zeker ook voor de deelnemende kunstenaars! Tijdens deze expositie organiseren we weer verschillende leuke workshops en andere activiteiten.

De expositie Van Diverse Pluimage loopt van zaterdag 25 maart tot en met 25  juni 2017.

Meer informatie

Klik hier voor ouder nieuws